0Item(s)

U heeft geen items in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Soorten Wijnen

Wijnen zijn er in verschillende soorten welke we onder kunnen verdelen in zowel kleur als naar type. Volgens kleur zijn er over het algemeen 3 soorten wijnen de Rode wijn, de Witte wijn en Rosé wijn. Afhankelijk van de overgebleven restsuiker in de wijn is rode en witte wijn te krijgen in een zoete en droge variant.

wijn proeven

Rode Wijn
Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De rode kleur van de wijn is afkomstig van de schil. De druiven worden gekneusd en daarna wordt het geheel samen vergist met zowel de schillen, pitjes en steeltjes. Het is de meest gedronken wijnsoort in ons land. De kwaliteit is afhankelijk van de manier waarop de blauwe druiven worden geoogst.

Witte wijn
Witte wijn wordt gemaakt van het sap van witte of blauwe druiven. De witte kleur blijft behouden, doordat er geen schillen voorkomen in het vergistingsproces welke kleurstof kunnen afgeven. Witte wijn is bijna nooit wit, maar gelig.

Rosé wijn
Rosé wordt net als rode wijn gemaakt uit blauwe druiven. Sommige mensen denken dat rosé een mengeling is van witte en rode wijn, wat niet het geval is en in sommige plaatsen zelfs verboden. Bij rosé blijven de schillen voor de gisting maar heel kort in contact met het sap.

Volgens type is wijn onder te verdelen in stille wijn, mousserende of schuimende wijn en versterkte wijn. Dit is afhankelijk van de wijnbereiding oftewel vinificatie.
De verschillende soorten druiven die in heel diverse wijnstreken groeien zorgen voor oneindig veel soorten smaak en geurvariaties. Kortom er zijn ontzettend veel soorten wijnen.